Narancsos- gyömbéres matcha trüffel
Ahogy ígértem szépen sorban hozom a gyors, és egyszerű karácsonyi recept ötleteket. Szeretek olyan édességeket készíteni karácsonykor, melyekből ha kicsit több készül, akár ajándék is lehet. Ez a trüffel éppen ilyen. Eszméletlenül krémes, csak úgy olvad az ember szájában, na meg a kezében, épp ezért fontos, hogy ha lehet mindaddig hűtőben dermedjen, míg az asztalra, vagy az ajándékozott kezébe nem kerül. A gombócok formázásakor sem árt a sietség, ne lacafacázzunk vele túl sokáig. A gömbölyded kis formákat jelen esetben matcha porba hempergettem, egyrészt mert kíváncsi voltam az összhatásra, másrészt, mert karácsonykor elképesztő jól mutatnak a zöld kis trüffelek az ajándékdobozban. Az ízek kontrasztosak. Elsőre a matcha hirtelen túl "nyers"-nek tűnhet, a könnyen olvadó trüffelhez képest, aztán ahogy vegyülnek az ízek, szépen letisztul és nagyon izgalmas balanszot alkot.
Hozzávalók (10-12 golyóhoz):
- 100 g jó minőségű tejcsoki
- 100 g 70% kakaótartalmú étcsoki
- 1/2 narancs reszelt héja
- 1 narancs leve
- 5 dkg gyömbér
- 70 ml kókusztejszín (Cocomas)
forgatáshoz:
- matcha por
- holland kakaópor
Elkészítés:
- A narancslevet a gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal összeforralom, és besűrítem.
- A csokit vízgőz felett megolvasztom, majd hozzáöntöm a gyömbéres főzetet. 70 ml forró kókusztejszínt csurgatok hozzá, és az egészet összekeverem.
- Mélyhűtőbe rakom úgy 3-4 órára (vagy akár egy éjszakára), majd onnan kivéve gyors mozdulatokkal kis golyókat formázok.
- Matcha porba (vagy holland kakaóporba) hempergetem, és tálalásig hűtőbe teszem.
Napi isnpiráció és további receptek: Facebookon, vagy Instagramon.