Tahinis kesukrém juharsziruppal és lime-mal

0a398137-29c9-4911-b44a-8de85b12d35e.jpeg

Ha a tahini önmagában már unalmas, keverhetjük más magkrémekkel, hogy kicsit turbózzunk az ízeken. Önmagában a kesukrém és a tahini is nyerő nálam, de egyben a kettőnek van egy külön kis pikantériája. Persze a tahini jelen esetben csak ízesítőként funkcionál, semmi esetre sem nyomnám el vele teljes egészében a citromos, vaníliás, juharos alapot. Édes kényeztetés a nyomasztó, korai reggeleken, akár kására kanalazunk, akár palacsintára kenünk belőle. Tölteléknek sem utolsó, mehet akár muffinba, akár frissen sült fánkba töltve.  A bolti kesukrémek töredékéért elkészíthető házilag, és biztosak lehetünk abban is, mi kerül bele. Ha natúr változatra vágytok, csak a kesut, sót és tahinit vegyítsétek vízzel. Ez esetben egy alap, natúr krémre tesztek szert. Nem akarok márkákat felsorakoztatni, de olyan 3000-4000 Ft küröl mozog 250g-ja, ez a recept viszont csak 1200Ft-omba került, szóval mindenképpen megéri nekiveselkedni.

221c32b1-48ea-4fcb-83e2-82f89a434e76.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 1/2 bögre kesu (egy éjszakára meleg vízbe áztatva, majd lecsepegtetve)
  • 3/4 bögre tisztított víz
  • 2-3 evőkanál juharszirup (ízlés szerint)
  • 3 teáskanál lime lé
  • 1 1/2 vanília kivonat (nem aroma)
  • 1/4 teáskanál almaecet
  • kis csipet só
  • 1 evőkanál tahini

Elkészítés:

  1. Igazán nincs sok dolgunk a kesu áztatásán kívül, mint minden alapanyagot egy blenderbe (késes apírtóba) mérni, s pulzálva legalább 7-8 perc alatt az egészet krémesre (már már folyós állagúra) mixelni. Az, hogy mikor készül el, függ az aprító teljesítményétől is, minél nagyobb természetesen annál gyorsabban elkészül, és ez esetben biztosan krémesre is vegyül. Ha nem elég nagy a fordulatszám, akkor bizony a paszta darabos maradhat, ami sok esetben még jól is jön, annak mérten mire szeretnénk felhasználni. Ha csak egy banánkenyérbe tesszük, mint hozzávalót, akkor maradhat darabosabb is, azonban ha kására kanalazzuk, palacsintába, fánkba, vagy muffinba töltjük, úgy mindenképp javaslom a krémesebb verziót.

 Remélem, hogy tetszett a recept! Ha igen és szeretnétek még több insirációt gyűjteni, akkor csatlakozzatok hozzám az Instagramon és Facebookon is Choco&Tahini oldalán.

aeaff08e-e853-4107-930b-9d2f40575e0e.jpeg