Csokoládés banánkenyér
Ritkán ugyan, de néha megesik, hogy a zabkásából is elég lesz, ilyenkor húzom elő a tuti befutó, 5 perces, édes kenyér recepteket. Lehet az répás, cukkini vagy banán, a lényeg, hogy 5 perc alatt lehessen összedobni, aztán már csak a sütőre kell bízni a dolgát, s közben leülhetek akár mondjuk meditálni. Mikor elkészül, akkor viszont már készen állok a habzsolásra, isteni melegében egy pohár mandula-, vagy zabtejjel. Ez egy nagyon egyszerű recept, semmi előképzettséget, vagy konyhai virtuózitást nem igényel. A folyékony hozzávalókat a szárazhoz öntve, onnan a sütőformába, és mehet is a sütőbe.
Glutén-, tejmentes, vegán.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál őrölt lenmag plusz 6 evőkanál hideg víz, egy kis tálban elkeverve
- 3 érett banán (aminek már fekete a héja)
- 1/4 bögre extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor (elhagyható)
- 1/2 bögre zabtej
- 2 bögre zabpehelyliszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 bögre apírtott magas kakaótartalmú étcsokoládé, vagy csoki pasztilla
Elkészítés:
1. A sütőt 175°C fokra melegítjük elő. Egy kisebb tálkában elkeverjük az őrölt lenmagot a vízzel, és megvárjuk míg ragacsos massza lesz.
2. A banánt, lenmagtojást, olajat, cukrot, és zabtejet egy belnderbe mérjük, és alaposan elvegyítjük.
3. Veszünk egy nagyobb tálat, és elkeverjük benne a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, majd beleforgatjuk a banános keveréket is. Hozzáadjuk a csokit, és ezzel is összeforgatjuk.
4. Kibélelünk egy kenyérsütő formát sütőpapírral, hogy ne ragadjon le, majd beleöntjük a tésztát. Tetejét szórhatjuk még csokival, és szeletelt, blansírozott mandulával.
5. Hozzávetőlegesen 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy elkészült -e.
6. Ha nem fogyna el mind - amit erősen kétlek - akkor fagyasztóba téve, szeletenként vágva tárolható, és a fogyasztás napján és kis utósütéssel olyan, mintha épp most készült volna.
Napi isnpiráció és további receptek: Facebookon, vagy Instagramon.