Hajdina gofri

a3893881-3544-42b7-96c3-795045393583.jpeg

Egyszerű, pár hozzávalós gluténmentes, tejmentes gofri recept vasárnap reggelre. Csak gyors bekeverés, és már mehet is a sütőbe. Na ne számítsatok nagy mennyiségre ebből az adagból, mi ugyebár kettecskén vagyunk, így többet felesleges lenne, de ha délután is eszegetnétek belőle, mindenképp duplázzátok az adagot. A. nem rajong minden egészséges megoldásért, amivel kiváltom a hagyomáynos liszteket, mert, hát ugye más az ízük. Ezt vegyétek figyelembe. A gluténmentes étkezők már bizonyára mind megszokhatták ezt, de a nem mentes étkező családtagoknak jelenthet még meglepetést. A hajdina testes, karakteres ízű, hagyományos ízvilágot sose várjatok Tőle.

 460fe9bb-61d2-4668-abdf-e4bf42ff890f.jpeg

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre hajdina liszt
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olívaolaj / kókuszolaj / olvasztott vaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálba mérem, és alaposan elkeverem, majd a kiolajozott goffri sütőbe adagolom. Ebből a mennyiségből nálunk 6 db gofri készült. Ha többre vágytok, dupla- vagy triplázzátok az adagot. 

Remélem, hogy tetszett a recept! Ha igen és szeretnétek még több insirációt gyűjteni, akkor csatlakozzatok hozzám az Instagramon és Facebookon is Choco&Tahini oldalán.

081d1c6f-b7c7-474f-93ed-81442f17b116.jpeg