Áfonyás zabkása mogyoróvajjal és magvakkal
Boldog kedd!, bár borongós és fülledt, de mindenképpen májusi, ami azt jelenti nemsokára tényleg itt a nyár. Az ilyen esős reggelek mindenképp kàsàért kiáltanak, a reggeli turmixokat és smoothiekat majd meghagyom a rogyadozó gyümölcsszezonra. Alig várom a lédús, érett barackok és a mézédes görögdinnye zamatát. Szeretek ilyenkor a régmúlt nyarak emlékeiben fürdőzni. Mikor a dinnyét még teherautókról várásoltuk, és hangosbemondón kiáltozva lehetett a kistermelők jöttére számítani. Ó, azok az ék alakú, ínycsiklandó lékek, amiért minden gyerek sorban állt! Remek idők voltak, sajnálom múltukat. Ma reggel azonban beérem ezekkel a finom, gömbölyded áfonyaszemekkel, és a hatalmas kanál mgyoróvajjal, és visszatérek a jelenbe.
Elkészítés:
- Egy bögre zabpelyhet, egy bögre cukormentes mandulatejet, másfél bögre vizet, csipetnyi sót, egy evőkanàlnyi chia- és lenmagot, és ugyanennyi tiszta vanìlia aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom.
- Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve főzöm 3-5 percig.
- Ha a kàsa krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom.
- Áfonya, ropogós fincsi magvak és egy jó nagy kanálnyi mogyoróvaj került rá.
Remélem, hogy tetszett a recept! Ha igen nyomj egy like-ot a Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalàn