Spárgás krémsajtos tekert
Gyors, egyszerű, finom. Mindössze Szafi lisztet kell beszerezni hozzá, ami nálunk lassan alapvető élelmiszernek számít. Mindig kihúz a bajból, ha valami gyors pékárura vagy süteményre vágyom, és nincs se időm, se kedvem a különböző alapanyagokat méricskélni. A cél az volt, hogy a kecskesajttal és a spárgával kezdjek valamit, úgyhogy társítottam őket, és ropogós tésztatekercsként születtek újjá.
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 5 g negyedannyi édesítő
- csipet himalaya só
- 20 g almaecet
- 200 g langyos víz
- friss kakukkfű
Töltelék:
- 150 g Roi De Trefle fűszeres kecskesajt (Aldi) / vagy krémes vegán fűszeres sajt pl. Hideg Nyalat termékek, Violife
- egy csomag spárga
- só, bors
Öntet:
- 1/4 csésze juharszirup
- 2 evőkanál sózott növényi vaj
- 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
Elkészítés:
- Szafi alapreceptje mentén: A folyékony hozzávalókat egy tálba mérem, majd a lisztet is. Én kanállal adagolom. Egy evőkanál kb 2 dkg-nak felel meg. Nem szoktam ilyen kis mennyiségnél konyhai mérleggel méricskélni. Összekeverem, majd 5 percet állni hagyom.
- A sprárgát megtisztítom, a fás részeket letöröm. Blansírozom, azaz forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, majd jéghideg víz alatt hűtöm.
- A tésztát téglalap alakúra nyújtom, és 12 egyenlő részre vágom.
- Megkenem a krémsajttal, majd két-három szál sprágát helyezek rá, és szépen "bepólyázom", azaz felhajtom a széleket.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, úgy 35-40 percre.
- Az öntethez a juharszirupot elkeverem az olvasztott vajjal, és a kakukkfűvel, és hagyom hogy kicsit visszaszilárduljon.
- Sütőből kivéve azonnal fogyasztom, ha lehet még melegen, a juharszirupos öntettel nyakonöntve.
Remélem, hogy tetszett a recept! Ha igen nyomj egy like-ot a Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalàn.