Spárgás krémsajtos tekert

853542e6-efd6-460f-b937-373193ac5773.jpeg

Gyors, egyszerű, finom. Mindössze Szafi lisztet kell beszerezni hozzá, ami nálunk lassan alapvető élelmiszernek számít. Mindig kihúz a bajból, ha valami gyors pékárura vagy süteményre vágyom, és nincs se időm, se kedvem a különböző alapanyagokat méricskélni. A cél az volt, hogy a kecskesajttal és a spárgával kezdjek valamit, úgyhogy társítottam őket, és ropogós tésztatekercsként születtek újjá.
ece856b4-168a-4e5f-905b-08d155fa7a8a.jpeg

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 5 g negyedannyi édesítő
  • csipet himalaya só
  • 20 g almaecet
  • 200 g langyos víz
  • friss kakukkfű

Töltelék:

  • 150 g  Roi De Trefle fűszeres kecskesajt (Aldi) / vagy krémes vegán fűszeres sajt pl. Hideg Nyalat termékek, Violife
  • egy csomag spárga
  • só, bors

Öntet:

  • 1/4 csésze juharszirup
  • 2 evőkanál sózott növényi vaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél

21f4d49c-a5cf-4bf7-b039-91aaea3afcc3.jpeg

b4beabbb-2360-48e9-8796-a807cdb88d6c.jpeg

Elkészítés:

  1. Szafi alapreceptje mentén: A folyékony hozzávalókat egy tálba mérem, majd a lisztet is. Én kanállal adagolom. Egy evőkanál kb 2 dkg-nak felel meg. Nem szoktam ilyen kis mennyiségnél konyhai mérleggel méricskélni. Összekeverem, majd 5 percet állni hagyom.
  2. A sprárgát megtisztítom, a fás részeket letöröm. Blansírozom, azaz forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, majd jéghideg víz alatt hűtöm.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtom, és 12 egyenlő részre vágom.
  4. Megkenem a krémsajttal, majd két-három szál sprágát helyezek rá, és szépen "bepólyázom", azaz felhajtom a széleket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, úgy 35-40 percre.
  6. Az öntethez a juharszirupot elkeverem az olvasztott vajjal, és a kakukkfűvel, és hagyom hogy kicsit visszaszilárduljon.
  7. Sütőből kivéve azonnal fogyasztom, ha lehet még melegen, a juharszirupos öntettel nyakonöntve.

 Remélem, hogy tetszett a recept! Ha igen nyomj egy like-ot a Facebookon,  vagy Instagramon Choco&Tahini oldalàn. 

b90193bf-d87e-461a-b863-acca2742ffcf.jpeg