Póréhagymás brokkolikrémleves
Póré és brokkoli. Mindkettőt imádom. Simán vajon futtatva, picit ress, sülten is. Laktató, egészséges, vajmi' kalóriatartalom. Önmagukban krémlevesként is jól megállják a helyüket, de miért ne készülhetnének együtt is. A hagyma az hagyma, nálam pedig általában a krémlevesek alapja. Imádom főzve, sütve, és még nyersen is - bár többnyire van baj utána, mert annyira fáj a hasam tőle, hogy majd ki purcanok. Ennek ellenére igen hagymás család vagyunk. Odase neki, tartjuk a hagyományokat. Hétvégén volt szerencsém Varsóban járni, elképesztő, hogy a két évvel ezelőtti látképhez képest mennyire sokat változott a város. Pezsgő, üde, gyönyörű. Mind a rekonstruktuált óvárosi környezet, mind az emberek. Pozitív csalódás volt minden tekintetben. Annyit ettünk, mint amennyit egy hét alatt sem fogyasztok el, de a végére nagyon vágytam egy egyszerű, könnyű levesre. Ha épp Ti is így vagytok ezzel, akkor ezt a recept Nektek való.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 nagyobb póréhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 1 l zöldségalaplé
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 teáskanál morzsolt borsikafű
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- só
- a tálaláshoz:
- blansírozott, szeletelt földimogyoró
Elkészítés:
➵ A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a póréhagymát felkarikázzuk, keveset félreteszünk a tálaláshoz.
➵ A többit a finomra vágott vöröshagymával együtt a felhevített kókuszzsíron megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a brokkolit, és pár percig pirítjuk.
➵ Sózzuk, a borssal, a kakukkfűvel és a borsikafűvel ízesítjük.
➵ Felengedjük a zöldségalaplével, és fedő alatt, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
➵ Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges, utánízesítjük. Blansírozott, szeletelt földimogyoróval és a félretett póréhagymával megszórva tálaljuk.
Remélem, hogy tetszett a recept! Találkozzunk, beszélgessünk, osszuk meg egymással konyhai tapasztalatainkat Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!