Belgacsokoládés banánkenyér
Jó reggelt hétfő! Kezdjük a hetet egy iszonyat finom banánkenyérrel, hatalmas csokipasztillàkkal a tetején, csak, hogy tuti legyen a frankó napinditàs. A hétfő igényli ezt a csoki dolgot, nem? És ki ne szeretne desszertet reggelire? Gluténmentes, vegán és nagyon finom. Érdemes kipróbálni. A csokipasztillákat szerencsére sikerült belga minőségben beszereznem, ilyet kiskereskedelmi forgalomban nehéz találni, de nyugodtan használjatok hozzá magas kakaótartalmú, minőségi csokoládét kis kockákra aprítva.
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 5 dkg pirított dió
- 5 dkg belgacsokoládé-pasztilla
- 30 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg kókuszvirágcukor
- 1 csipet só
- 4 érett banán
- 1,2 dl növényi tej
- 80 ml kókuszolaj
- 1 evőkanál almaecet
- a tetejére:
- 6–8 belgacsokoládé-pasztilla
Elkészítés:
➵ A hozzávalókat – a dió kivételével – konyhai robotgép aprítójával, pulzálva krémesre vegyítjük. Robotgép hiányában a banánt villával pépesre törjük, a folyékony alapanyagokkal alaposan elkeverjük, majd a száraz összetevőket hozzáadagolva összedolgozzuk.
➵ Belekeverjük a diót, átforgatjuk a masszát, sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, és elosztjuk rajta a csokoládépasztillát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban kb. 50 percig sütjük. (Tűpróba!)
➵ Rácson hagyjuk kihűlni, szeletekre vágva kínáljuk.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!