Belgacsokoládés banánkenyér

img_0626_2.jpg

Jó reggelt hétfő! Kezdjük a hetet egy iszonyat finom banánkenyérrel, hatalmas csokipasztillàkkal a tetején, csak, hogy tuti legyen a frankó napinditàs. A hétfő igényli ezt a csoki dolgot, nem? És ki ne szeretne desszertet reggelire? Gluténmentes, vegán és nagyon finom. Érdemes kipróbálni. A csokipasztillákat szerencsére sikerült belga minőségben beszereznem, ilyet kiskereskedelmi forgalomban nehéz találni, de nyugodtan használjatok hozzá magas kakaótartalmú, minőségi csokoládét kis kockákra aprítva.

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 5 dkg pirított dió
  • 5 dkg belgacsokoládé-pasztilla
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 csipet só
  • 4 érett banán
  • 1,2 dl növényi tej
  • 80 ml kókuszolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • a tetejére:
  • 6–8 belgacsokoládé-pasztilla

 be330267-a242-42ac-a1f0-12d0c71fc103.jpeg

Elkészítés:

 

  A hozzávalókat – a dió kivételével – konyhai robotgép aprítójával, pulzálva krémesre vegyítjük. Robotgép hiányában a banánt villával pépesre törjük, a folyékony alapanyagokkal alaposan elkeverjük, majd a száraz összetevőket hozzáadagolva összedolgozzuk.

  Belekeverjük a diót, átforgatjuk a masszát, sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, és elosztjuk rajta a csokoládépasztillát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban kb. 50 percig sütjük. (Tűpróba!)

Rácson hagyjuk kihűlni, szeletekre vágva kínáljuk.

 

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!