Leveles tésztás karácsonyi rózsatekercsek
Nincs ennél pofon egyszerűbb recept, ráadásul nagyon mutatós is, nem csak a karácsonyi, de bármely ünnepi asztalon. Nem is értem, miért vártam eddig vele, hogy kipróbáljam. Már hónapokkal ezelőtt lementettem a videót, de csak az elmúlt hetekben szedtem elő. Bolti leveles tésztából tényleg percek alatt a sütőbe tolható, és akár reggelire frissen, akár a délutáni vendégseregnek elkápráztató. A legjobb benne, hogy annyiképpen variálható amennyiféle elképzelésünk csak akad. Tölthetjük kakakóval, csokikrémmel, lekvárral, mézes dióval, vaníliakrémmel, bármivel, ami az alma mellé passzol. Aztán csak tekercselünk, és már sorakoznak is a sütőpapíron. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt el is készül.
Hozzávalók:
- 2 csomag gluténmentes leveles tészta
- 200 g cukormentes lekvár (nálam most szamóca)
- 2 nagyob alma
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
➵ Az almát szeleteljük fel nagyon vékonyan. Forraljunk vízet, tegyük bele a szeleteket pár percre puhulni, majd öntsük nyakon a citromlével.
➵ Tegyük konyhai papírtörlőre, kicsit szárítgassuk meg őket, majd egy tálban keverjük el az olvasztott vajjal a szeleteket.
➵ Óvatosan, mert ilyenkor már könnyen törnek.
➵ A tésztát tekerjük ki, és vágjuk egyforma méretű hasábokra.
➵ Kenjük meg tetszőleges lekvárral, én cukormentes szamóca dzsemet használtam.
➵ A tészta felső 1/3 án helyezgessük el az alma szeleteket, hogy kissé kilógjanak.
➵ Hajtsuk rá a tészta alsó részét, majd tekerjük fel.
➵ 12 db-os muffinsütő formát vajazzunk és lisztezzünk ki, és állítsuk bele a tekercselt rózsákat.
➵ 180 fok, alsó-felső sütés, 20 perc és el is készültünk vele.
Ha nehézségbe ütköznétek, segítségképpen nézzétek meg a fenti bevezetőben linkelt videót. A recepten cseppet módosítottam, mondhatni egyszerűsítettem, de a műveletsort onnan jobban látjátok.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!