Thai sütőtökkrémleves

22b0c41a-54fd-410a-8be9-6aaa570078d8.jpeg

Ez a gyönyörű narancssárga, thai sütőtök- és sárgarépa krémleves fűszeres, ínycsiklandó és tökéletes melengető a hideg, téli hónapokra. Csak néhány alapanyagot kell beszerezni hozzá, és nyugodtan elkészülhet a tervezett felszolgálásnál egy nappal korábban is, az ízek csak elmélyülnek és összeérnek az idő múlásával. Kevesebb, mint 10 összetevőből, és fél óra alatt elkészül. Még csak nem is kell egy extém felszerelt konya hozzá, elég ha van egy botmixer a szekrényben. Mivel sütőtököt az évnek ebben a szakában jutányos áron vásárolhatunk, így még a költségvetésnek sem árthat. Tök helyett használhatunk édesburgonyát is akár, ízvilágukban ugyanis nem különböznek jelentősen, árban annál inkább.

bacc78bb-e238-48f5-99ad-016d3885152c.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 közepes sütötök
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 1-2 evőkanál piros chili paszta
  • 2 evőkanál földimogyorókrém
  • 1 lime
  • blansírozott, szeletelt földimogyoró
  • chili pehely
  • friss koriander

 

Elkészítés:

  A vöröshagymát felkockázzuk, majd egy evőkanál olivaolajon megpároljuk.

 Hozzáadjuk a felszelt gyömbért és fokhagymát, és összepirítjuk.

  Jöhet bele a kockázott tök és sárgarépa, egy kicsit kapassuk oda, hogy kioldódjon a  cukortartalom, és enyhén karamellizálódjanak a zöldségek. Ez is ad majd egy plusz aromát a levesnek.

  Öntsük fel a kókusztejjel, plusz két konzervnyi adag vízzel.

  Keverjük bele a chili pasztát és mogyoróvajat, és főzzük közepes lángon 20 percig.

  Mikor a zöldségek megpuhultak vegyük elő a botmixert, és mixeljük össze a levest.

  Facsarjuk bele egy lime levét, és már tálalhtó is.

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!

5704b22d-75e9-4617-bcbe-f00854a982de.jpeg