Ress és üde káposztasaláta
Ígértem nektek, hogy a héten hozok majd egy nagyon klassz kis receptet, amihez már megmutattam egy fantasztikus házi BBQ szószt, most pedig a második elengedhetetlen hozzávalóját, ezt a ress, üde és nagyon finom káposztasalátát. Imádom a ropogós káposzta csíkokat és az alma savanykásságát. Tökéletesen passzolnak. Társíthatjuk grill zöldségek mellé polentával, vagy éppen a napi barbeque kíséreteként, de van, hogy önmagában egy szelet gluténmentes pirítóssal esek neki. Bárhogyan is, én jó sok borssal szeretem, és a világért sem reszelnék répát bele. Ez nem egy coleslaw, hanem egy üdítő almás káposztahalom.
Hozzávalók:
- 2 bögre reszelt káposzta (vagy késsel finomra aprított)
- 1/2 bögre vékonyra csíkozott zöldalma
- 1 kisebb fej mogyoróhagyma
- 2-3 evőkanál vegán majonéz (vagy laktózmentes)
- 100 g dr. Oetker Creme Vega
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
➵ A káposztát megmossuk, és lereszeljük, vagy késsel vékonyra aprítjuk. Ugyanígy járunk el az almával is, és a hagymával. Egy tálban összeforgatjuk.
➵ Egy másik kisebb tálban elkeverjük a majonézt, a Creme Vegával, mustárral, almaecettel, és a káposztás alaphoz adjuk. Alaposan összeforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Még egy teljes keverés, és mehet is a tányérra.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán.