Ress és üde káposztasaláta

img_0249.jpg

Ígértem nektek, hogy a héten hozok majd egy nagyon klassz kis receptet, amihez már megmutattam egy fantasztikus házi BBQ szószt, most pedig a második elengedhetetlen hozzávalóját, ezt a ress, üde és nagyon finom káposztasalátát. Imádom a ropogós káposzta csíkokat és az alma savanykásságát. Tökéletesen passzolnak. Társíthatjuk grill zöldségek mellé polentával, vagy éppen a napi barbeque kíséreteként, de van, hogy önmagában egy szelet gluténmentes pirítóssal esek neki. Bárhogyan is, én jó sok borssal szeretem, és a világért sem reszelnék répát bele. Ez nem egy coleslaw, hanem egy üdítő almás káposztahalom.

img_0248.jpg

Hozzávalók:

  • 2 bögre reszelt káposzta (vagy késsel finomra aprított)
  • 1/2 bögre vékonyra csíkozott zöldalma
  • 1 kisebb fej mogyoróhagyma
  • 2-3 evőkanál vegán majonéz (vagy laktózmentes)
  • 100 g dr. Oetker Creme Vega
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  A káposztát megmossuk, és lereszeljük, vagy késsel vékonyra aprítjuk. Ugyanígy járunk el az almával is, és a hagymával. Egy tálban összeforgatjuk.

  Egy másik kisebb tálban elkeverjük a majonézt, a Creme Vegával, mustárral, almaecettel, és a káposztás alaphoz adjuk. Alaposan összeforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Még egy teljes keverés, és mehet is a tányérra.

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán.