Brownie karácsonyfák

057c0d38-d2be-48f7-8a49-5967548e2e8d.jpeg

Végre végre van egy kevés időm a karácsonyi előkészületekkel foglalkozni és készítettem két sütit is a tegnapi napon. Már nagyon el voltam keseredve, hogy semmivel sem tudok készülni a blogra. Teljesen kétségbeestem, mert rendkívül sok ötletem van, és nagyon jó kis receptekkel készültem volna, de annyira sok munkám van, hogy lehetelenség volt bármi mást is beillesztenem a zsúfolt mindennapokba. Ezek a karácsonyi szuper gyors brownie fàk azonban mindenért kárpótoltak.

Minössze két hozzávaló és 30 perc alatt varázslatos kedves karácsonyi desszert készülhet egy brownieból. Ez egy nagyon csalafinta recept, a lelkét az a 4 darab tojás adja, ami - kellő kitartással - legalább 10 percnyi habosítást igényel. Enélkül ugyanis nem lesz az egészből semmi, úgyhogy ne spóroljatok ezzel az időve. Még így is rendkívül gyorsan elkészül, s sülés közben marad idő az elfelejtett ajándékok csomagolására is. A felvert, habos, kérmes tojásokhoz enyhén olvasztott mogyorókrémet (nutellát) keverünk, a legjobb, ha házilag készített, tutita glutén-, és laktózmentes krémmel büszkélkedünk, de ha ez épp nincs a tarsolyunkban, akkor keressük meg a nekünk megfelelő márkát és ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 300 g mogyorókrém

Elkészítés:

   A tojásokat legalább 10 percig habosítsuk akár egy kézi mixer, vagy jó esetben tálas mixer segítségével.

  Ha kellően krémes, habos, levegős, mármár citromra hajazó sárga színnel, akkor elkészült.

  Ekkor kerül bele az enyhén felolvasztott mogyorókrém, amit egy spatulával alaposan vegyítsünk el.

Egy kb 20x25-ös tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és 180 fokre melegítjük elő a sütőt.

A browniet az előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

➵ Cukormázzal és készen kapható cukorgyöngyökkel díszítjük.

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!

79f59d33-6ee8-4341-987c-e3028140cef7.jpeg