Brownie karácsonyfák
Végre végre van egy kevés időm a karácsonyi előkészületekkel foglalkozni és készítettem két sütit is a tegnapi napon. Már nagyon el voltam keseredve, hogy semmivel sem tudok készülni a blogra. Teljesen kétségbeestem, mert rendkívül sok ötletem van, és nagyon jó kis receptekkel készültem volna, de annyira sok munkám van, hogy lehetelenség volt bármi mást is beillesztenem a zsúfolt mindennapokba. Ezek a karácsonyi szuper gyors brownie fàk azonban mindenért kárpótoltak.
Minössze két hozzávaló és 30 perc alatt varázslatos kedves karácsonyi desszert készülhet egy brownieból. Ez egy nagyon csalafinta recept, a lelkét az a 4 darab tojás adja, ami - kellő kitartással - legalább 10 percnyi habosítást igényel. Enélkül ugyanis nem lesz az egészből semmi, úgyhogy ne spóroljatok ezzel az időve. Még így is rendkívül gyorsan elkészül, s sülés közben marad idő az elfelejtett ajándékok csomagolására is. A felvert, habos, kérmes tojásokhoz enyhén olvasztott mogyorókrémet (nutellát) keverünk, a legjobb, ha házilag készített, tutita glutén-, és laktózmentes krémmel büszkélkedünk, de ha ez épp nincs a tarsolyunkban, akkor keressük meg a nekünk megfelelő márkát és ízvilágot.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 300 g mogyorókrém
Elkészítés:
➵ A tojásokat legalább 10 percig habosítsuk akár egy kézi mixer, vagy jó esetben tálas mixer segítségével.
➵ Ha kellően krémes, habos, levegős, mármár citromra hajazó sárga színnel, akkor elkészült.
➵ Ekkor kerül bele az enyhén felolvasztott mogyorókrém, amit egy spatulával alaposan vegyítsünk el.
➵ Egy kb 20x25-ös tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és 180 fokre melegítjük elő a sütőt.
➵A browniet az előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
➵ Cukormázzal és készen kapható cukorgyöngyökkel díszítjük.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Choco&Tahini oldalán!